دنیای امروزی در حال پیشرفت و حرکت به سوی دیجیتالی شدن است. در این میان تنها افرادی سود خواهند برد که از همین امروز و زودتر از بقیه یک بستر کاملا امن و محکم برای فعالیت های اینترنتی خود ایجاد کند. همانطور که می دانید امروزه درآمد بلاگرها و اینفلوئنسرها به شدت افزایش یافته است؛ در این مقاله قصد داریم تا شما را با مفهوم اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا ساخته و روش های تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر را بیان کنیم.
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم؛ اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی استفاده کردن از نظر، دیدگاه و ارتباطات دیگران در کسب و کار خودمان. این فرآیند شکلی از بازاریابی دهان به دهان است. طی اینفلوئنسر مارکتینگ یک فرد اثر گذار و معروف در هر زمینه ای، موضوعی را به دیگران پیشنهاد می کند. اگر بخواهیم برای این فرایند یک مثال ساده بیان کنیم، می توان به یک فرد مشهور که دنبال کننده های زیادی در اپلیکیشنی مانند اینستاگرام دارد اشاره کرد. این فرد می تواند به شکل کاملا علنی و یا به صورت غیر مستقیم یک کسب و کاری را تبلیغ کند؛ به این شکل که شخص مورد به یک رستوران مراجعه کرده و در استوری های خود می تواند به شکل مستقیم و غیر مستقیم آن را رستوران را تبلیغ کند.
تعداد زیادی از افراد معتقد هستند که اینفلوئنسر مارکتینگ و بازار یابی دهان به دهان تفاوت زیادی باهم دارند. در فرایند اینفلوئنسر مارکتینگ از یک شخص معروف استفاده می شود اما در بازاریابی دهان به دهان افراد می توانند خودشان به طور مستقیم محصولی را به دیگران معرفی نمایند. اما باید توجه داشت که هر دو آنها یک هدف یکسانی را دنبال می کنند.
شاید برایتان سوال شده است که اینفلوئنسر چه کسی است؟ اگر بخواهیم یک تعریف جامع و کوتاه از یک اینفلوئنسر بیان کنیم؛ فردی است که یک کسب و کار به چشم مشتری ساده به او نگاه نمی کند! چرا که افراد زیادی او را دنبال می کنند و کسب و کار می تواند از دعوت کردن وی به مجموعه خود و ارائه خدمات به او، باعث تبلیغات و دیده شدن کسبوکارش شود. این فرایند می تواند تاثیر بسیار مثبتی در برندینگ داشته باشد.
آیا اینفلوئنسر مارکتینگ اثر گذار است؟
تجربه های بدست آمده در سال های اخیر نشان داده اند که افراد به شکل چشم گیر تحت تاثیر سخنان بلاگرها و اینفلوئنسرها قرار می گیرند. برای اینکه این مطلب برای شما روشنتر شود به داده های زیر توجه نمایید.
- 92 درصد از مصرف کنندهها به چیزی که سایر افراد به آنها توصیه می کنند، اعتماد می کنند
- 70 درصد مصرف کنندهها گزارش و دیدگاه مشتریان آنلاین را به عنوان دومین منبع معتبر گزارش می دهند
- 47 درصد از خوانندگان ایالات متحده برای یافتن روندها و ایده های جدید برای خرید با وبلاگ ها مشورت می کنند
- 20 درصد از بانوان فعال در شبکه های اجتماعی تمایل دارند که محصولات تبلیغ شده توسط بلاگر هایی که می شناسند را در نظر گرفته و خریداری نمایند
همه ما می دانیم که افراد از روی علاقه در حال دنبال کردن بلاگرها و اینفلوئنسرها هستند. پس زمانی که این اشخاص به دنبال کنندگان خود، به هر نحوی محصولی را معرفی کنند، مطمئنا نتیجه آن بسیار لذت بخش خواهد بود.
انواع اینفلوئنسر در مارکتینگ
ایفلوئنسر ها نیز انواع مختلفی دارند. ما اینفلوئنسر ها را از نظر مارکتینگ به 4 دسته تقسیم بندی می کنیم. که بسته بر سطح آنها می توان میزان تاثیر گذاری آنها را درجه بندی کرد. شاید برایتان سوال شود که این دسته بندی بر چه اساسی ایجاد می شود؟ در واقع هر کدام از آنها بر اساس میزان دنبال کننده و محبوبیتشان به گروه های مختلف تقسیم بندی می شوند. به ترتیب انواع اینفلوئنسرها بر اساس میزان محبوبیت و دنبال کننده به 4 گروه زیر تقسیم بندی می شوند.
- میکرو اینفلوئنسرها
- اینفلوئنسر سطح متوسط
- ماکرو اینفلوئنسر
- اینفلوئنسر سرشناس
در کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ شرکت کنیم؟
همانطور که در بخش آمار بیان شد، 90 درصد افراد محصولی را خریداری می کنند که سایر افراد آن را توصیه کنند. کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ همیشه قدرت و تاثیر خود را در انواع مختلفی از کسب و کار ها نشان داده اند. مسلما همه ما می دانیم که میزان قدرتی که در تبلیغات برندینگ موجود است، بسیار کمتر از قدرت و بازدهی توصیه یک دوست برای خرید محصول از یک برند می باشد. این دوست می تواند یک بلاگر و اینفلوئنسر باشد.
حال که متوجه شده ایم چرا باید در کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ شرکت کنیم، زمان این پرسش فرا رسیده است که چه کمپینی برای شرکت مناسب بوده و معیار های ارزیابی یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ اولین معیار در سنجش یک کمپین میزان بازدیدی است که آن کمپین می تواند ارائه دهد. توجه داشته باشید که کیفیت را فدای کمیت نکنید! حتما و حتما نظارت کامل را داشته باشید تا در دام کمپین های اینفلوئنسر مارکتینگ تقلبی و فیک نیافتید. پس حتما اعتبار زمینه ای آن کمپین را در نظر داشته باشید.
معیار بعدی در انتخاب کمپین توجه داشتن به سبک مخاطبین و میزان تاثیری گذاری آن می باشد. وقتی می گوییم سبک مخاطبین منظور دنبال کنندگان آن کمپین و شخص اینفلوئنسر است؛ مسلما می دانیم که پیجی که در تولید محتوا برای برنامه های کودک فعالیت می کند، نمی تواند یک گزینه مناسب برای تبلیغات رستوران یا خرید و فروش ملک باشد. پس حتما سبک مخاطبین را به خوبی بررسی نمایید. در بخش میزان تاثیر گذاری نیز سابقه این کمپین را به خوبی ارزیابی کنید؛ چرا که هر چقدر میزان تبلیغات بالا باشد، میزان تاثیر گذاری آن به شدت کاهش پیدا می کنند. اگر واضح تر بیان کنیم؛ کمپینی که هر هفته تبلیغات رزرو می کند، نمی تواند بازدهی کمپینی که ماهانه تبلیغ رزرو می کند را داشته باشد.
در این بخش یک نمونه بسیار مناسب و تاثیر گذار از فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش را می توانیم مشاهده کنیم. همانطور که می بینید در این کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ با استفاده از محتوای شاد و موزیکال مردم را به استفاده از شوینده ها و خرید از این فروشگاه تشویق کرده اند.
دانلود کتاب 7 تکنیک بازاریابی با اینستاگرام
- روش ورود به اکسپلور اینستاگرام | 7 گام برای ورود به اکسپلور اینستاگرام
- آموزش اینستاگرام از صفر تا صد به صورت کاملا رایگان
- آموزش کامل بیزنس پروفایل اینستاگرام
- اینسایت اینستاگرام چیست؟ آموزش جامع تحلیل insight Instagram
- 5 روش رایگان قرعه کشی در اینستاگرام
- 6 راهکار ساده افزایش فروش در اینستاگرام
- برندینگ چیست؟ 8 مورد ضروری برای برندینگ در اینستاگرام
- معرفی 5 کسب و کار اینترنتی پولساز در سال 1400
- پرسونال برندینگ چیست؟ روش پرسونال برندینگ در اینستاگرام
- اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ ارزیابی کمپین های اینفلوئنسر موفق
- تفاوت بلاگر و واینر و اینفلوئنسر با یکدیگر | مقایسه ویژگی های هر یک
- روش دیلیت اکانت در اینستاگرام | آموزش قدم به قدم حذف حساب اینستاگرام
- روش ایجاد چند اکانت اینستاگرام بر روی یک گوشی | اکانت همزمان اینستاگرام
- چه کسانی پیج اینستاگرام ما را چک می کنند؟ 5 برنامه برای پیدا کردن این افراد
- خرید و فروش اکانت اینستاگرام | خطرات معامله حساب های اینستاگرامی
- خرید فالوور فیک اینستاگرام و تاثیرات آن بر پیج اینستاگرام
- لینکدین مارکتینگ چیست؟ | راز های بازاریابی در لینکدین
- بازیابی استوری های پاک شده در اینستاگرام
- آشنایی با اصول طراحی جذاب پست اینستاگرام | آموزش اصول اصلی
- در قرارداد اینستاگرام به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
- اینستاگرام یا یوتیوب؟ | درآمد کدام یک بیشتر است؟
- آموزش افزودن لینک در استوری اینستاگرام | قوانین و شرایط
- آموزش نوشتن بایو هدفمند در اینستاگرام | 12 گام مهم
- نحوه عوض کردن فونت در اینستاگرام | چگونه در اینستاگرام نستعلیق بنویسیم؟
- Reels چیست؟ | آموزش فعال کردن Reels در آیفون و اندروید + آموزش ویدیویی